Actueel

Frikandellengate – wat vinden we daar nu van?

Frikandellengate Snacken en topsport

Topsport en snacken een goede combinatie?

Hè, wat, frikandellengate?

Het kan jullie vast niet ontgaan zijn, frikandellengate bij de NOS. Voor diegenen die het wel gemist hebben, praten we jullie graag even hier bij. Maxim Hartman, provocateur van beroep, schoof aan bij NOS Studio France. Dit is de talkshow rondom het EK in Frankrijk, waar Rafael van der Vaart, profvoetballer van beroep, een van de vaste gasten is. Tijdens de show vond er een behoorlijk verhitte discussie plaats omtrent snacken en topsport. Van der Vaart werd gevraagd of hij weleens door de markante Hartman geïnterviewd zou willen worden, en reageerde dit “liever niet elke dag te hoeven doen” […] “hij is echt irritant”.
Hartman: “Ik zou het met hem graag over voedsel hebben. Meneer gaat elke avond frikandelletjes halen voor zichzelf. Vind je het gek dat hij iets te zwaar is.”

Frikandellengate snacken en topsport
Maxim bij NOS Studio France

Snacken en topsport

Van der Vaart reageerde geprikkeld en zei dat hij in zijn vakantie inderdaad aankwam en weleens een snack nam. Snacken en topsport hoefde volgens van der Vaart geen probleem te zijn en “er kwamen hier net kroketjes voorbij, en dan pak ik natuurlijk wel een kroketje.”

Frikandellengate snacken en topsport
Van der Vaart bij Studio France

Wat vinden wij van frikandellengate?

Wat uiteindelijk volgde op frikandellengate, was volgens ons voor een aantal partijen op zijn lichtst ‘gênant’ te noemen:

  • Ten eerste van der Vaart. Niet handig als topsporter toe te geven dat snacken en topsport kan. Ook niet handig om in te gaan op zelfverklaard voetbal-hooligan Maxim Hartman natuurlijk. Helemaal niet handig als je zelf openlijk flirt met Nederlandse club Ajax.
  • De NOS. Veel partijen vinden Hartman ten eerste te platvloers voor de ‘degelijke NOS’. Onze publieke omroep laat zichzelf ook nogal kennen door het fragment te verwijderen – waar zij eerst nog een stukje op hun site geplaatst hadden over de ‘verhitte discussie’. Bovendien is het volgens ons wel slim om te verklaren waarom van der Vaart niet meer aanschuift in het programma…
  • All bad? Nee, ten eerste was frikandellengate natuurlijk ergens ook wel vermakelijk. Bovendien gaat de discussie rustig verder via Twitter. Waar Nicky Romero vindt dat Hartman zelf eens een kroketje zou moeten proberen reageerde Hartman gevat dat de DJ “die lekkere USB-stick er nou maar weer in moest steken. Daar ben je vast extreem goed in!” Laatste woord is voor Hartman: “Kan geen frikandel meer zien. Dus zand erover. Dan vreet niemand ‘m meer op.”

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons