Uncategorized

Kunnen we sushi een snack noemen?

Sushi, een gerecht uit zuid-oost Azië. Bestaat uit rijst, zeewier bladen (Nori), vis of vlees en groenten. Maar is sushi nou werkelijk waar een compleet gerecht of is het meer een lekkere snack die je af en toe eet als je in de avond op de bank tv zit te kijken?

 

Het begin van sushi

Sushi is ontstaan in zuid-oost Azië. Toen was het geen rauwe vis dat ze er in verwerkten. Door de jaren heen is de sushi ook bekend geworden in Japan. De Japanners zijn begonnen met de rauwe vis erin te verwerken. Je werd niet ziek van de vis en de combinatie is lekker. Sushi begon als street food maar door de hoeveelheden vis en verschillende varianten is het al snel meer een gerecht geworden. Sushi kun je dus eigenlijk wel als snack eten maar het is eigenlijk een heel gerecht.

 

Ingrediënten

Sushi heeft een paar basis ingrediënten. Rijst, de rijst is klein, dik en plakkerig zodat het goed bij elkaar blijft zitten. Er wordt meestal rijstazijn aan toegevoegd zodat er een smaakje aan de rijst zit. Nori, dit zijn dunne zeewier bladen die meestal worden gebruikt om sushi te maken. verder wordt er vis, wasabi, vlees of groenten in verwerkt. De meest voorkomende soorten vis zijn zalm, tonijn, makreel, krab, garnaal etc. Om nog een extra smaakje aan de sushi te geven wordt de sushi gedoopt in sojasaus.

 

Soorten sushi

Er zijn behoorlijk veel soorten sushi. Maki betekend letterlijk gerold, deze sushi soort wordt dus naar binnen gerold. Er zit dan zeewier aan de buitenkant daarna rijst en in het midden meestal vis of groenten. Nigiri is een sushi soort waarbij ze een bolletje rijst in hun handen rollen en dan een stukje vis of ei op de rijst leggen met een stukje zeewier er om heen. Natuurlijk zijn er nog veel meer sushi soorten en ze zijn allemaal even lekker, er is genoeg keuze. Als je het nog nooit geprobeerd hebt, het is echt een aanrader!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons