Uncategorized

Pannenkoeken

Pannenkoeken kunnen er altijd wel in toch? Voor ontbijt, lunch, diner. Er zijn ook genoeg soorten pannenkoeken en je kunt het met genoeg etenswaren combineren zoals fruit, kaas, vlees, groenten.

 

Pannenkoeken

Pannenkoeken bestaan al heel erg lang. In heel veel verschillende soorten uit verschillende landen zijn ze te verkrijgen. Ze zijn dus niet heel erg Nederlands. Ieder land heeft z’n eigen versie van de pannenkoeken. Zoete pannenkoeken, hartige pannenkoeken etc. De meest voorkomende pannenkoek in Nederland is natuurlijke de zoete lekkernij. Pannenkoeken met stroop, poedersuiker of Nutella. Maar dat is dus niet het enigste wat je met pannenkoeken kan doen om ze nog lekkerder te maken!

 

Laat het smelten in je mond!

Afgelopen weekend ben ik naar Den Bosch gegaan en heb ik daar toch echt de lekkerste pannenkoek gegeten. Kleine pannenkoekjes met brownie kruimels, slagroom, stroop en chocolade bolletjes. Zo kan je er zelf natuurlijk ook andere ingrediënten aan toevoegen zoals karamel of poedersuiker. Verder kun je natuurlijk ook cacao poeder in je beslag gooien zodat je chocolade pannenkoekjes kunt maken. Fruit is ook heel erg lekker om te verwerken in je beslag of bij de pannenkoek te eten. Appels in je pannenkoek beslag doen zodat je appelpannenkoekjes krijgt of banaan, besjes, aardbeien bij de pannenkoek doen. Het is allemaal zo lekker!

 

Hartig

Pannenkoeken hoeven niet alleen maar zoet te zijn. Je kan er ook iets hartigs van maken zoals er kaas of bacon bij te doen. Zo krijg je toch wel weer een ander smaakje dan bij de zoete pannenkoeken. Zoals ze het in Amerika meestal als ontbijt eten. Maar ook kan je er een eitjes bij doen met een beetje groenten zoals champignons. Lekkere spekjes bij de pannenkoek gooien. Er bestaan zelfs recepten waar ze zalm bij de pannenkoek doen. Dus zoals je ziet kan je alles wel combineren met een pannenkoek, maar of het lekker is daar moet je zelf naar achter komen.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons