Gezonde snacks – tips en tricks

Gezond snacken is iets wat veel mensen graag doen. Wat ons bij Snackweetjes.nl dwars zit, is dat veel mensen denken gezond bezig te zijn, maar alsnog een suikerbom aangeschaft hebben. We horen bijvoorbeeld vaak dat ze ontbijtkoek als tussendoortje nemen, maar vergeten dat ze ondertussen wel per ontbijtkoekje zo’n vijf suikerklontjes naar binnen werken. Op deze pagina een aantal tips voor gezonde snacks en een lijstje met gezonde tussendoortjes!

Gezonde snacks, waar moet ik op letten?

Natuurlijk is het belangrijk om te kijken hoeveel vet een snack bevat. Lees dus goed het etiket. Maar, let ook op hoeveel suiker een product bevat. Dit zijn de twee belangrijkste informatiepunten van het etiket die je wat vertellen over hoe ‘slecht’ een snack voor je is. Maar, ‘niet slecht’ betekent niet automatisch gezond. Als je gezond wil eten, eet dan gevarieerd en eet volgens de schijf van vijf. De schijf van vijf is onlangs vernieuwd en bevat de volgende categorieën:

  1. Groenten en fruit
  2. Smeer- en bereidingsvetten
  3. Vis, peulvruchten, vlees, ei, zuivel en noten
  4. Brood, graanproducten en aardappelen
  5. Dranken

Zorg ervoor dat je uit elke ‘schijf’ dagelijks voldoende binnenkrijgt, op een gezonde manier. Dus, geen toegevoegde suikers en liefst vetarm!

Gezonde snacks en gezond snacken
Gezonde snacks lekker! Bron: www.voedzaamensnel.nl

Gezonde snacks, onze tips!

Natuurlijk geven we je graag een aantal snacks die wij op onze balansdagen graag meenemen naar het werk of naar school. Een gezond tussendoortje vinden is niet moeilijk namelijk.

Rauwkost

Jak, konijnenvoer! Nee hoor, heerlijk. Van groenten en fruit kun je in principe zoveel eten als je wil, zonder er nadelige consequenties van ondervind. Neem eens een zakje wortels mee. Of snij een paprika in repen. Ook lekker om te dippen in hummus of een zelfgemaakte yoghurtdip. Snacktomaatjes, appels, komkommers, alles is geschikt!

Gezond snacken
Rauwkost en hummus, een topcombinatie om gezond te snacken. Bron: www.mijnmixedkitchen.blogspot.nl

Noten

Ongezouten noten passen prima in een gezonde leefstijl! Niet voor niets maken ze deel uit van de schijf van vijf en leveren ze je veel natuurlijke vetten op. De eiwitten geven je bovendien een verzadigd gevoel. Studentenhaver of ongezouten cashews zijn onze favorieten!

Notenmix
Notenmix. Bron: www.dietistenpraktijklisettestil.nl

Eieren

Erg gezond, eieren, veelzijdig en bovendien erg lekker. Ze bevatten tal van stoffen die op natuurlijke wijze goed voor je zijn, zoals vitamines A, B, D en E, maar ook mineralen en eiwitten (no jokings)! Neem tijdens je lunch dus gerust een gekookt eitje!

 

 

Geen reacties
Show Buttons
Hide Buttons