Uncategorized

Het is lekker weer in Nederland en dat betekend, ijsjes eten!!

De temperatuur is behoorlijk gestegen, zo veel gestegen dat het zelfs tot 35 graden gaat. Dat zijn we natuurlijk niet gewent in Nederland dus we gaan opzoek naar verkoeling. Gaan zwemmen is een optie maar ijs maken en dan opeten is toch ook super leuk.

 

Zomer in Nederland

Wij Nederlanders hebben niet vaak te maken met ijs door het jaar heen en voorgaande jaren is het ook niet heel erg top weer geweest in Nederland. Toch is het nu zo dat de temperaturen stijgen en het eindelijk een keer echt zomer lijkt. De ijssalons gaan weer open en er staan weer rijen tot buiten wat altijd eeuwen duurt. Daar is een oplossing voor. Doe eens een keer gek en maak je eigen ijs. Probeer alles een beetje uit en kijk wat het uiteindelijke resultaat is.

 

Ijs!

Iedereen wil graag ijs eten rond deze periode dus het is kei druk in de ijssalons, de vrieskoelingen zijn leeg in de winkel. Daar heb je toch helemaal niks aan dus daar gaan we iets aan veranderen. Zelf ijs maken! Het leuke aan zelf ijs maken is dat je zelf kan kiezen welk ijs je gaat maken en je er een eigen draai aan kan geven. Je kan ook verschillende soorten ijs maken zoals softijs, een bolletje ijs(alle soorten) en waterijs(wat heel verfrissend kan zijn).

 

Water ijs maken

Water ijs maken is helemaal niet moeilijk en je kan het ook met allerijl smaken doen. Je kan er ook fruit in verwerken en noem het maar op. Voor water ijs heb je een ijsmaker nodig, die kan je bij de blokker of bol.com halen/bestellen. Het is best handig want de water ijsjes bestaan meestal alleen uit siroop en water. Soms wordt er ook yoghurt in verwerkt. Je kan er dus ook heel gemakkelijk stukjes fruit in gooien waardoor je er een nog lekkerdere smaak aan geeft.

 

Bolletjes ijs maken

Dit ijs kan er altijd wel in. Of het nu super warm is of het bij een lekker toetjes met kerst wordt geserveerd. Je hebt voor het maken van schepijs een ijsmachines nodig maar het is ook mogelijk om het zonder te doen. In schepijs zit meestal slagroom en yoghurt verwerkt zodat het niet waterig wordt. Je kan er echt alle smaken mee maken. Mango, ananas, chocolade ijs, koffiesmaak. Het kan echt allemaal als je het maar op een juiste manier doet. Zo zijn er ook genoeg recepten die je daar bij kunnen helpen.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons