Uncategorized

Foodtrends 2019

Ieder jaar komen er wel weer nieuwe foodtrends. Mensen houden van eten en drinken maar wat zijn nou de echte trends van 2019? Er zijn een paar speciale foodtrends bijgekomen dit jaar. Ze kunnen er heel erg lekker uitzien maar je zal het toch zelf moeten proeven.

 

Vegan

Er komen steeds meer vegan en plantaardige producten in de winkel. Mensen vinden het steeds interessanter om dat te eten of natuurlijk om andere redenen. Het word ook steeds populairder, zo passen lunchtentjes en restaurants zich ook aan. Een best opkomend gerecht is de Seaweed burger. Een burger gemaakt van zeewier.

 

Foodswaps

Wat is een foodswap? Bij een foodswap vervang je een bepaald product met iets anders. Je vervangt het basis ingrediënt voor een gezonder ingrediënt. Zo kan je bijvoorbeeld van normale spaghetti, courgette spaghetti maken.

 

Blackfood

“black” ja het zegt het al, het eten heeft een zwarte of donkergrijze kleur. Het ziet er heel erg apart uit als je het voor de eerste keer ziet maar eigenlijk smaakt het niet heel anders. Zoet, zout of bitter, het is er allemaal. Je zou bijvoorbeeld een hamburger kunnen eten met zwarte broodjes of zwart ijs kunnen eten dat naar cheesecake smaakt.

 

Streetfood

Nee niet de vette hap streetfood die we al jaren kennen. Er is nu voortaan ook gezondere vorm van streetfood. Er zijn meerder winkels geopend waar ze gezondere dingen verkopen en waar je daarna niet met een misselijk gevoel zit of je het er weer af wil gaan sporten.

 

Cocktails zonder alcohol

Mensen wijken sneller af van de alcoholische drankjes en kiezen voor alcoholvrije drankjes. De drankjes kunnen net zo lekker worden gemaakt en misschien zelfs wel lekkerder! Een gezellig avondje stappen en dan toch de auto kunnen pakken, dat is toch veel handiger? Lekker hapje eten erbij en het is helemaal compleet!

 

 Minder foodwaste

Ook richten we ons meer op het feit dat er heel erg veel eten weg wordt gegooid. Om ervoor te zorgen dat het eten nog een keer gebruikt kan worden gebruiken we bijvoorbeeld de resten groenten van een maaltijd om er vervolgens een soep van te maken.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons