Uncategorized

Leuke eet weetjes

Zoveel eten op deze wereld en nog steeds weten we er niet alles van af. Er zijn zoveel dingen waarvan we ons afvragen, hoe zit dat nou in elkaar of waar komt het vandaan? Dus hier een paar leuke weetjes!

 

Aardbeien zijn super gezond

Aardbeien hebben een stofje waardoor je darmen beter beschermd zouden moeten worden tegen vervelende stoffen in je darmen.

Er zit suiker in friet

Je zou zeggen, friet is een aardappel en daar zit vast geen suiker in. Tja jammer maar helaas. Er zit toch wel suiker in friet. Er wordt suiker toegevoegd aan de friet voor een mooie bruine kleur.

Vanille kan verslavend zijn

Nooit verwacht dat vanille verslavend kon zijn. Het vanille zuur is stimulerend voor onze hersenen. Daarom wordt er ook vaak vanille toegevoegd aan gerechten zoals cake en taart ect. Maar ook bij parfum en sigaretten wordt het toegevoegd.

Pizza margherita

Pizza was vroeger eigenlijk bedoeld voor de armen tot dat de koning ook graag een keer die pizza wou proberen. Daarna is pizza heel erg bekend geworden en eten we het nu nog steeds.

Ketchup

In het jaar 1830 werd ketchup als medicijn gebruikt. Of het geholpen heeft, geen idee…

Hete pepers

Gele, groen en rode pepers zijn helemaal niet pittig. Door de chemische reactie op de tong raken de smaak pupillen helemaal van streek.

Populairste snack

De frikandel is al jaren de populairste snack. Ze worden het meest besteld bij thuisbezorgd.

Peanuts (pinda’s)

Pinda’s zijn geen noten, het zijn eigenlijk peulvruchten. Ze groeien net zoals wortels onder de grond.

Wortels

Er wordt altijd gezegd dat je van wortels betere ogen krijgt. Nou dat is dus niet zo. Veel wortels eten kunnen wel de kleur van je huid aanpassen, dan wordt je huid en tikkeltje oranje.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons