Nieuwe snacks

Sushibowl

Het wordt steeds bekender, een uit elkaar gevallen sushi. Natuurlijk zit er in een Sushibowl wel meer dan in de sushi zelf maar het is zeker een vergelijkbaar gerecht. Wat houdt die Sushibowl dan precies in? Is het lekker om te eten? Makkelijk om zelf te maken?

 

Sushi

Voor dat we beginnen over de Sushibowl, wat is sushi dan precies? Sushi is een Japans gerecht en bestaat het meeste van de tijd uit gekookte rijst, zeewier en is met rijstazijn gezuurd. Het wordt gecombineerd met vis, vlees, ei en soms tropische vruchten. Je hebt verschillende soorten sushi zoals maki wat letterlijk gerold betekend. Dit is de bekendste vorm van sushi. Dan heb je nog nigiri, oshi, inari etc.

 

Sushibowl

De Sushibowl wordt ook wel Pokebowl genoemd. De Pokebowl komt oorspronkelijk uit Hawaii. Toch worden de Sushibowls vaak verkocht bij de Japanse sushi tenten. De Sushibowl bestond dus wel maar het is later pas een eet trend geworden. In de Sushibowl zit vis of vlees verwerkt, rijst, groente en meestal een lekkere dressing of saus. Je kan het eten als lunch, tussendoortje of diner. Er zijn ook genoeg leuke restaurants waar je de lekkerste Sushibowls kan eten.

 

Zelf een Sushibowl maken

In een Sushibowl zitten veel ingrediënten maar het is zeker niet moeilijk om te maken. Gooi er maar in wat je er in wil hebben. Vis, vlees, groente en noem het maar op. Maak er maar je eigen leuke en lekkere creatie van. Makkelijk en snel!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons