Bizarre kroketweetjes

Wij zijn gek op kroketten, zoals wellicht al eerder naar voren is gekomen op deze website. In onze top 10 snacks die het vaakst worden besteld in de Nederlandse snackbars staat de kroket op de derde plek. We hebben het internet afgespeurd om een aantal kroketweetjes voor jullie op een rijtje te zetten. We zijn benieuwd of jullie ze even bizar vinden als wij.

Wereldrecord kroket eten

Velen van jullie zullen het concept kennen van zoveel mogelijk snacks in een bepaalde tijd eten wel kennen. De hotdogwedstrijden in Amerika zullen velen waarschijnlijk wel ooit op televisie, internet of in een film gezien hebben. Wisten jullie dat het wereldrecord kroket eten op naam staat van, hoe kan het ook anders, een Nederlander? Ene Jaap ter Naam at in 1998 maar liefst 68 kroketten in een uur tijd. Ongeëvenaard!

De krokettenwet

Jan-Peter Balkenende is een aantal jaren minister-president van ons land geweest. We kennen hem allemaal. Waarschijnlijk is er één wet, door hem ingevoerd, die jullie nog niet kennen. Dat is namelijk de krokkettenwet, een wet waar wij eerlijk gezegd bijzonder vrolijk van worden. In 1993 voerde hij een motie in bij de gemeente van Amstelveen, waarin hij pleitte voor kroketten voor raadsleden, indien een raadsvergadering tot na 23:00u. duurde. De wet bestaat overigens nog steeds. Dat zouden meer bazen moeten doen!

Kroketweetjes, kroket
JP is, net als vele Nederlanders, een kroketliefhebber

Krokettenlunch

Ook al is het niet de meest bestelde snack van allemaal, de kroket is wel populair als lunch en als tussendoortje. Wie heeft nu nooit een kroket op brood als lunch besteld? Wat te denken van 12-uurtjes, daar maken kroketten ook vaak deel van uit. In Nederland is de kroket een populaire, lekkere lunch. Tot 1996 was de kroket de meest verkochte snack in Nederland. Sinds dat jaar is dat de frikandel.

De grootste

De grootste kroket ooit werd in 2007 op het Rembrandtplein in Amsterdam gebakken. De maker was van Dobben en de kroket had een lengte van ruim 1,3 meter en een gewicht van 250 kilo. Smakelijk!

Kroket, kroketweetjes
De grootste kroket ter wereld. Bron: www.upcoming.nl

Nationale krokettendag

…is op 9 oktober elk jaar. Het is de overlijdensdag van Johannes van Dam, de uitvinder van de snack. Dus, binnenkort is er weer een perfect excuus om je frituur aan te slingeren!

Geen reacties
Show Buttons
Hide Buttons