Lunch Ontbijt Tussendoortje

Maak je eigen smoothie bowl

Je ziet het nu overal, een smoothie bowl. In alle soorten, maten en kleuren zijn ze te verkrijgen. Ook zijn ze gezond en het meeste van de tijd Vega. In veel lunch tentjes worden ze verkocht en het ziet er dan ook prachtig uit, net een kleurrijk kunstwerk. Maar het is toch ook veel leuker om een eigen smoothie kunstwerk te maken. Wil je weten wat de basis hier voor is? Lees dan gerust verder 😉.

 

De basis voor een smoothie bowl

Met de yoghurt en fruit maak je een begin, dat is zeer belangrijk. Welke yoghurt er gebruikt wordt is aan jou. Hetzelfde geldt voor het fruit. Wat vind jij zelf lekker en welk kleurtje wil je graag dat de smoothie wordt. De eerste stap is dan ook dat je deze twéé ingrediënten samen pureert. Je kan daar altijd nog honing aan toe voegen voor de smaak. Eventueel ook ijs om het wat dikker te maken. Het is ook vrij simpel om te maken. Je hebt alleen wel een blender nodig en/of een staafmixer.

 

Toppings   

Dit gedeelte vul je helemaal zelf in. Deze keuze heb je niet heel vaak in een lunchtentje maar thuis kan je er alles op gooien! Heb je vandaag zin in banaan met zaden en noten, dat is helemaal prima. Of juist zoete aardbeien met knapperige muesli, rozijnen en kokosvlokken. Ga helemaal los met je kunstwerk en gooi er gewoon alles op.

 

Als je dan zin hebt in iets makkelijks, lekker en gezond ga dan voor een smoothie bowl! Makkelijk te maken, je bent weinig tijd kwijt en vervolgens kan je er rustig van genieten. Natuurlijk eerst even een foto maken van het smoothie kunstwerk en iedereen even jaloers maken 😉. Geniet ervan!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons