Uncategorized

Thuiswerktussendoortje

Heel de dag zit je thuis voor de computer, af en toe wordt en een koffie of thee gemaakt. Weer achter dat scherm en aan de slag… Dan komt er een punt dat je honger krijgt en zodra er van alles aan ongezonde lekkernijen in de kast ligt, gaat het fout! Heel de kast na 2 dagen leeg. Het is niet alleen heel verleidelijk al dat lekkere eten maar ook nog eens ongezond als je heel de dag op een stoel, bank of misschien zelfs op je bed zit. Er is geen tot vrij weinig beweging waardoor die vetten niet worden verbrand. Toch zijn er een paar oplossingen voor een thuiswerktussendoortje dat lekker maar toch gezond is. Wil achter dit geheime lekkere tussendoortje komen? Lees dan verder…

 

Natuurlijk is niet alles 100% gezond want overal zit wel suiker en/of koolhydraten in maar ook toegevoegde stoffen die ook niet altijd gezond zijn. Er zijn wel manieren waardoor je dat kan verminderen in je thuiswerksnacks. Van plaats dat je al bewerkte producten koopt in de winkel, maak je zelf je tussendoortjes op een gezondere manier. Maak bijvoorbeeld je eigen yoghurt met wat fruit, in het fruit zit ook wel suiker maar dat zijn natuurlijke suikers. Maak daar bij je eigen granola met walnoten, pompoenpitten, een banaan en havermout. Daar heb je je gezonde tussendoortje!

Ook kunnen eigen gemaakte mueslirepen gezond zijn. Het vult en je kan ze op je eigen manier lekker maken. Je zou bijvoorbeeld een mueslireep kunnen maken met zaden en pitten, havermoutvlokken, wat honing voor de zoetigheid en eventueel pure chocola om het wat op te pimpen. Zo zijn er veel verschillende manieren om zulke gezonde repen te maken.

Niet alleen je eten aanpassen tijdens het thuiswerken kan invloed hebben op je gezondheid maar beweeg ook tussendoor af en toe! Ga even wandelen en neem ondertussen je thuiswerktussendoortje mee. Even je lichaam laten ontspannen door even gezond te eten en te bewegen.

Wil je nog meer gezonde tussendoortjes maken? Neem dan een kijkje op het internet en daar poppen dan genoeg lekkere maar ook gezonde recepten op. Weg met al die ongezonde tussendoortjes elke dag en zeg hai tegen lekker en gezond!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons