Actueel Nieuwe snacks

Vegan snack zet zeewier op de kaart – hier is The Dutch Weedburger

Nieuwe Vegan snack

Nieuwe vegan snack – The Dutch Weedburger

Mag ik aan u voorstellen, The Dutch Weedburger (TDWB)! Een hamburger gebaseerd op zeewier (nee, niet op wiet) en de nieuwste foodtruck- en festivalsensatie. Sinds 15 oktober 2015 wordt deze vegan snack in Nederland verkocht in Bagels & Beans, maar het verhaal erachter is eigenlijk veel meer de moeite waard.

De wietburger?

‘Nee er zit geen wiet in, maar je gaat er wel van vliegen en je krijgt er ook spierballen van!’, zegt ‘het plantaardig geweten van de vegan snack, Lisette Kreischer. Dit is de boodschap waarmee ze stoere mannen op festivals wil overhalen de hamburger te proberen. Momenteel is The Dutch Weedburger een hit op festivals, al krijgen bakkers wel vaak de vraag of er wiet in zit. Koks van de vegan snack zeggen dat de TDWB geen wiet bevat omdat de festivalorganisatie deze in beslag heeft genomen, maar; ‘We hebben nog wel wat hamburgers met zeewier’.

Vegan snack - TDWB
De burger! Nieuwe vegan snack
BRON: www.dutchweedburger.com

Documentaire

Kreischer merkte op dat het niet goed gaat met de visstand in de wereld. In plaats van te verkondigen aan het grote publiek dat ze geen vis meer zouden moeten eten, koos ze ervoor om een alternatief te bedenken. Dat werd zeewier. Ze ontmoette Mark Kulsmor en samen reisden ze naar New York om een nieuwe vegan snack van zeewier te maken. Na de eerste keer proeven zijn ze allebei verkocht. Uiteindelijk bleek de film een goed concept voor een recept.

Kulsmor (chef van alles) is van oorsprong filmmaker en dierenactivist. De missie van beiden is om zeewier op de kaart te zetten en veganistisch eten als alternatief aan te bieden. Dat lukt, maar is een grote uitdaging. Want, hoe bindt je een burger zonder ei? Het is gelukt door peulvruchten en kombu (zeewier) te gebruiken. Ze weten steeds beter het grote publiek te overtuigen, en Kulsmor zegt dat er iets wonderlijks in TDWB zit (toch niet stiekem wiet?).

Nieuwe vegan snack - TDWB
BRON: www.dutchweedburger.com

Wij zijn benieuwd naar deze nieuwe vegan snack en voorstander van het initiatief. Of zoals TDWB zegt; Changing the way we eat, one bite at a time!

 

 

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons