Kerst

Top 5 kerst desserts

Niet alleen het diner is belangrijk tijdens de gezellige kerstdagen. Ook komt hierna een dessert! Dit mag je natuurlijk niet vergeten! Maar wat ga je nu maken? Er zijn zoveel verschillende recepten voor kerst toetjes dat je de bomen door het bos niet meer ziet. Maar wij gaan je helpen! Hier is onze top 10 kerst desserts.

 

Wat je waarschijnlijk al in alle Albertheijn krantjes hebt zien staan zijn die heerlijke soezenkransen met hazelnoot praline en frambozen. Het duurt even voordat je het helemaal klaar hebt maar het is het zeker waard om deze heerlijke krans als toetje te serveren.

 

Als je graag voor makkelijk en leuk gaat zijn de ijsmannetjes van de jumbo ook weer te koop. Deze gaan er altijd snel doorheen in de winkel. Waarom zou je voor dit simpele ijs gaan? Het ziet er gezellig uit, ook voor de kinderen en het is lekker! Zo makkelijk is het 😉.

 

Vergeet natuurlijk die oude vertrouwde chocolade mouse niet. Zelfgemaakt of uit de winkel het is altijd heerlijk om te eten. Bijna iedereen lust het en je kan het met ijs combineren, koekjes en een  drankje. Wil je een keer wat extra’s doen met je chocolade mouse? Geef het een extra smaakbeleving met bijvoorbeeld karamel.

 

Wat ook helemaal in is op het moment zijn lavacakejes. Ja kan ze nu bijna overal kopen maar ook kan je ze zelf maken. Het is een kwestie van een chocolade cakeje maken met een stuk chocolade in het midden dat vervolgens smelt in de oven en ook vloeibaar blijft. Dus ook leuk om het zelf te maken!

 

Wat ook echt bij de kerst hoort is het Vinnetta ijs! Je hebt het in verschillende soorten en maten. Maar wat je niet weet is dat je het ook zelf kan maken! Hier kan je iedereen blij mee maken. Wat heb je hier voor nodig? Pure chocolade, mascarpone, slagroom, gecondenseerde melk, vanille suiker en een vleugje kerstsfeer. Zo maak je het perfecte Vinnetta ijs!

Alvast fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar namens snackweetjes.nl!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons