Uncategorized

Hoe maak je de beste pizza?

Het weekend komt er weer aan en dat betekend pizza! Even iets ongezonder en even rustiger op de bank genieten van een lekkere pizza. Toch zijn gekochte pizza’s niet altijd even lekker. Je proeft het verschil namelijk wel tussen een diepvries pizza of een verse zelfgemaakte pizza. Dit hoeft ook niet lang te duren!

Hoe maak jij de beste pizza binnen een half uur?

Je kan het heel uitgebreid gaan doen en een geheel eigen pizzabodem maken maar je kan ook voor een makkelijke, snelle en lekkere manier gaan. Koop een verse pizzabodem bij de winkel. Koop wat verse groenten, tomatensaus, kaas, eventueel wat vlees of vega vlees en klaar ben je. Zodra je thuis komt hoef je alleen maar het deeg uit te rollen, er wat saus op te smeren, groenten te snijden, erop te leggen, kaas erop en het kan in de oven. Kwartiertje tot 20 minuten in de oven en je kan heerlijk van je pizza genieten.

Verhouding beleg

Hoe lekker jou pizza is ligt natuurlijk ook aan de verhouding van het beleg. Als je letterlijk alles tegelijk op je pizza gooit proef je alles door elkaar heen en valt de pizza smaak in het niets. Zorg dat je lekkere maar simpele combinaties hebt. Bijvoorbeeld een pizza met champignons, salami, ham en pepers. Het is een lekkere combinatie en je gooit er niet teveel op.

Laat de pizza niet te lang in de oven

Je oven moet voor een pizza wel altijd goed heet zijn. De temperaturen zijn tussen de 200 en 220 graden. Zodra je een pizzasteen gebruikt word deze ook verhit dus komt er hitte van alle kanten waardoor de pizza niet al te lang in de oven hoeft. Bij een heteluchtoven, elektrische oven etc. Kan het wel zijn dat de pizza iets langer moet garen. Kijk wel uit dat de bovenkant dan niet al te snel donkerbruin word! Je wil natuurlijk geen baksteen eten.

Naderhand zouden er nog ingrediënten op de pizza gedaan kunnen worden zoals een beetje olijfolie. Dat zorgt voor een lekkere finishing touch. Geniet ervan!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons