Frieten Gezonde snacks

Frietjes

Veel mensen kennen alleen maar de Franse frietjes & Belgische frietjes. Maar er worden niet alleen frietjes gemaakt van normale aardappelen. Er zijn genoeg ander soort aardappelen of zelf groenten waar frietjes van worden gemaakt.

 

De aardappel

Het heeft heel lang geduurd voordat de frietjes zijn voortgekomen uit de aardappel. De aardappel komt oorspronkelijk uit de Andes in Zuid-Amerika. De aardappelen werden uiteindelijk naar Europa gebracht. In Europa is de naam friet ontstaan, niet precies wetende of Frankrijk of België het heeft verzonnen.

 

Zoete aardappel

Niet veel mensen gebruiken zoete aardappel bij hun dagelijkse avondmaal. Toch zijn zoete aardappels heel lekker om zo te eten of om er frietjes van de maken. De naam zegt het al, de aardappel is zoeter dan de normale aardappelen. Het heeft in het begin een apart smaakje als je nog nooit zoete aardappel hebt gegeten. Je gooit namelijk iets zouts bij iets zoets wat raar kan smaken maar eigenlijk is het heel erg lekker. Je kunt de zoete aardappel overal bij combineren en er dus ook lekkere frietjes van maken. De schil kan er ook nog een op blijven zitten! Minder snij werk dus.

 

Groente frietjes

Je hoort steeds vaker dat mensen groente frietjes kopen en maken en dan bereiden in de oven om iets of wat gezonder te doen. Dat is natuurlijk een mogelijkheid. Maar met welke groente zijn daar dan geschikt voor en zijn oprecht ook nog lekker? Koolraap, wortel, pompoen, knolselderij etc. Je kan van al die groenten frietjes maken! toch wel meer dan verwacht he. De groenten zo frituren of in de oven doen en opeten is natuurlijk net iets minder lekker dan als dat je ze een beetje kruid. Je kan er knoflook bij gooien, chili poeder, zeezout, tijm en nog veel meer. Zo krijg je de lekkerste gezonde frietjes.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons