Uncategorized

De paaseitjes liggen al weer in de winkel

Jaja de feest dagen zijn weer voorbij en ze hebben meteen weer de paaseitjes in de winkel liggen. De volgende feest dag komt er weer aan. En bij een feestdag horen natuurlijk ook lekkernijen! Paashazen, paaseitjes en noem het maar op.

 

Pasen

Pasen is een belangrijk feest voor de christelijke. De betekenis van Pasen is dat jezus is opgestaan uit de dood, op de derde dag na zijn kruising. Maar door de jaren heen is het meer veranderd in een zoektocht naar de eitjes van de paashaas. Hoe ze daar op zijn gekomen tja dat weet ik ook niet maar ik weet wel dat het niet alleen normale eitjes zijn die er worden gegeten met Pasen. Er wordt genoeg lekkers gegeten! Denk ook wel dat het zoeken naar de paaseitjes meer iets voor de wat kleinere chocolade eters is 😉.

 

Paaseitjes

Ze zijn er in verschillende maten, smaken, soorten en kleuren. Genoeg keuze uit de paaseitjes dus! de bekendste zijn natuurlijk de kleine paaseitjes die je zo naar binnen hebt gewerkt. Melk, puur, wit, met nootjes, praline en nog veel meer. Ze komen ook steeds vaker met aparte smaken zoals karamel zeezout of met aardbeien crème erin. Dan zijn er ook nog die grotere holle eitjes waar je heel snel misselijk van wordt maar toch door blijft eten omdat ze zo lekker zijn. En dan hebben ze nog van die hele grote paaseieren waar dan of vulling in zit of nog meer paaseitjes in zitten, dan maar kijken of je het wel op krijgt!

 

Paashazen

De paashazen mogen we natuurlijk niet vergeten want daar komen de paaseitjes vandaan he! Deze zijn natuurlijk ook super lekker en tja als je die met Pasen in je tuin vind, ik ben toch behoorlijk blij dat ik die dan heb gevonden en op mag eten 😉. Zelfde verhaal met de paaseitjes, gewoon door blijven eten tot dat je misselijk wordt! Zo zijn er nog veel meer leuke creaties die mensen maken met Pasen om het dan uiteindelijk te delen met de rest en dan lekker op te eten!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons