Uncategorized

Vegetarische snacks

Ja natuurlijk eten vegetariërs ook snacks. Maar wat voor snacks eten ze dan? Vegetarische snacks kunnen ook heel erg lekker zijn en soms ben je zelf ook onbewust vegetarisch aan het eten. Want niet in al het eten zit vlees en/of vis verwerkt. Is natuurlijk heel erg logisch want ja groenten blijven groenten. Maar er zijn dus een paar snacks die heel erg lekker zijn en waar geen vlees of vis is in verwerkt.

 

Vegetarisch

Wat houdt vegetarisch zijn precies in? Over het algemeen zeggen ze dat vegetariërs geen vlees of vis eten maar wel zuivel en eieren. Het ligt ook meer bij je zelf wat je wel of niet wil eten. Er zijn genoeg termen voor de mensen die geen vlees eten maar wel vis of geen vlees, vis maar wel zuivel. Dan heb je nog de term veganist, veganisten eten helemaal geen vlees, vis, zuivel en ei. En natuurlijk heeft ieder zijn of haar eigen redenen hier voor.

 

Nieuwsgierig?

Als je toch nieuwsgierig bent over wat vegetariërs dan voor lekkere snacks en hapjes eten, zijn er genoeg dingen om op te noemen. Als het dan toch super lekker klinkt… waarom niet een keer proberen? Als je het niet probeert kan je het ook nooit weten toch? In de winkels hebben zo ook genoeg vegetarische hapjes liggen of je maakt het zelf.

 

Humus en spreads

Het is dan niet echt een snack of hapje maar je kunt het wel als beleg of dip gebruiken voor bijvoorbeeld op brood, bij de groente. Er zijn heel erg veel verschillende soorten humus en spreads die echt super lekker zijn. Humus is gemaakt van kikkererwten en tahin en nog wat andere ingrediënten. Je kunt er zelf van alles bij doen en het nog lekkerder maken. Humus is in alle winkels wel te koop. Maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf te maken. De spreads zijn er in heel veel verschillende soorten. Groenten spread, wortelspread, doperwtenspread en noem het maar op.

 

Snacks

Ja je kunt ze gewoon kopen in de winkel. Falafel, wie kent het niet? Ze zijn gezond lekker en 100% vegetarisch en zelf veganistisch! Je kunt ze ook gemakkelijk zelf maken. mini groente loempia’s zijn ook heerlijk om te eten. En als je dacht dat je als vegetariër geen bitterballen kon eten dan heb je het heel erg fout. Er zijn zeker bitterballen die geen vlees bevatten, die hebben meestal kaas erin zitten of groenten. En natuurlijk heb je dan nog het makkelijkste van allemaal, groente! Zo heb je nog veel meer hapjes en snacks en ze zijn allemaal te vinden in de winkel of op internet! Veel plezier met het uitproberen van de vegetarische snacks!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons