Gezonde snacks

Wat voor snacks te eten met een koolhydraat arm dieet?

Het is natuurlijk heel moeilijk om te verzinnen wat je met een koolhydraatarm dieet gaat eten, er is genoeg te eten maar in alles zitten wel koolhydraten. Maar dan krijg je nog een klein probleempje erbij… ga je wel of niet tussendoortjes eten? Als je toch wel tussendoortjes wil behouden, tja welke moet je dan eten want in al die lekkere tussendoortjes zitten veel koolhydraten…

 

Koolhydraatarm? 

Niet iedereen is er bewust van maar overal zitten koolhydraten in en je komt er nooit helemaal vanaf. Brood, koekjes, pasta, noodle soep, het zit overal in. Sommigen mensen willen graag afvallen en willen graag hun koolhydraten verminderen of sommigen mensen kunnen niet teveel koolhydraten eten. Koolhydraten zijn dus niet altijd goed want er kunnen ook heel veel suikers in zitten… Je hoort er eigenlijk energie van te krijgen zodat je weer door de dag heen komt maar soms wordt je er ook heel erg moe van. Maar er is een oplossing, snacks met minder koolhydraten!

 

Snacken

Snacken, iedereen doet het wel. Op een of andere manier heeft ons lichaam die suikers en koolhydraten nodig, tenminste dat denkt je lichaam. Als je lichaam schreeuwt om tussendoortjes maar je toch geen slechte snacks wil gaan eten zijn er genoeg koolhydraatarme tussendoortjes die heel gezond maar ook heel erg lekker kunnen zijn.

 

Noten

Eigenlijk kan je alle noten wel eten. In noten zitten vetten maar dat zijn gezonde vetten dus geen slechte vetten waar je bijvoorbeeld van aankomt. Er zijn genoeg soorten noten waar je uit kunt kiezen. Wel een belangrijk ding, ga voor de ongezouten noten! Teveel zout kan soms ook een slecht effect geven. Noten eten is dus een handige makkelijke keuze.

 

Zuivel

Zuivel kan je prima eten zoals kwark met noten of besjes, hüttenkäse in een salade of mozzarella met tomaatjes. Er zitten wel vetten in dus hou het wel een beetje in de gaten. Maar je kan er best veel mee combineren.

 

Ei

Eieren zijn heel slim om te eten aangezien je dan ook veel eiwitten binnen krijgt en die heeft je lichaam nodig. Je kan bijvoorbeeld ei muffins maken met lente ui en bacon. Echt super lekker! Of gewoon een handig roerei. Het kan allemaal.

 

Groenten

Alle groenten kan je eten, het is gezond en goed voor je! Je kan groenten lekker roerbakken, combineren met vlees of vis en je kan er een salade van maken.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons