Uncategorized

Bijzondere snacks

Heb je wel eens gehoord van een krokodel? Een kroket en een frikandel samengevoegd. Een aparte combinatie maar wel handig als je niet kunt kiezen tussen een kroket en een frikandel. Zo bestaan er nog meer van die aparte gerechten.

 

Kroket en frikandel

Krokodel, friket en discodel. Het klinkt allemaal heel erg apart en deze snacks bestaan dus ook echt maar of ze ook echt lekker zijn is de vraag…  De krokodel is een kroket gevuld met frikandellen ragout, bedacht door 2 mensen uit Breda. Ze zijn al in sommigen winkels te koop, helaas nog niet in alle winkels. Dan hebben we de friket dat ook heel veel op de vorige snack lijkt maar het zit net anders in elkaar. De friket bestaat uit een halve frikandel in een halve kroket, een simpele oplossing voor de twijfelaars.

 

Frikandel

De discodel, ja weer een snack waarvan je denkt.. hoe zijn ze daar nou weer opgekomen. De discodel lijkt een beetje op een frikandel speciaal maar in plaats van mayonaise, curry en uitjes gebruiken ze mayonaise en discodip. Discodip die je normaal dus op je ijsje gooit, het is maar wat je lekker vind he. Dan is er een grotere variant van de frikandel en die noemen we een doelpaal. Het is een XXL frikandel, de frikandel is ongeveer 18 centimeter lang en weegt tussen de 80 en 85 gram. Dus voor de mensen die hele grote trek hebben in een frikandel dan is de doelpaal een goede keuze!

 

Broodje boef

Deze snack is niet heel erg bekend. Het gerecht komt uit Utrecht. De snack bestaat uit een broodje met kaassoufflé, pindasaus en uitjes. Een lekkere combinatie zeggen ze. De snack wordt ook wel spee genoemd.

 

Mitraillette

In België wordt deze snack gebruikt als je een kater hebt. Het bestaat uit een broodje dat wordt belegt met friet, saus en een snack. Het is vergelijken met een hamburger maar dan net op een andere manier.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons