Uncategorized

Gezonde lekkernijen

Op de lijn moeten letten maar nog steeds geen afstand kunnen nemen van die ongezonde lekkernijen? Je bent hier op het goede adres. Hier staat de perfecte oplossing, gezonde lekkernijen die het ongezonde eten gemakkelijk kunnen vervangen! Zo simpel kan het zijn.

 

Gezonde no bake carrot cake squares

Wortel in een cakeje? Beetje rare combinatie toch, ik kan je verzekeren dat het een super lekkere combinatie is. So no worries! Het handige van deze cakejes is dat je ze niet hoeft te bakken dus het kost al minder tijd en stroom om ze te maken. In het cakeje zit wortel, walnoot, dadels, amandelen, havermout, kaneel, nootmuskaat, honing en een beetje kokosrasp om een extra smaakje er aan toe te voegen (je kan je carrot cakeje ook met frosting bekleden maar dat is natuurlijk veel minder gezond). Het is 10 minuutjes bereiding en ze moeten 45 minuten in de koelkast.  Het is trouwens wel handig om een keukenmachine in huis te hebben zodat het allemaal gemakkelijk gemixt kan worden.

 

Healthy choco-ballen

Natuurlijk is chocolade super lekker en echt niet te weerstaan maar er zitten ook heel veel suikers in. Er is dan altijd nog de gezonde variant van chocolade: pure chocolade. Zo hoef je niet zonder chocolade door het leven te gaan. In deze overheerlijke choco-ballen zit pure chocolade verwerkt, cacao poeder, dadels en kokosrasp. Het maken van de choco-balletjes is zo gedaan, de balletjes moeten wel nog 15 minuutjes opstijven en dan zijn ze ready to eat!

 

Gezonde brownies, vetvrij, suikervrij, lactosevrij en glutenvrij

Ja het is geen grapje, er bestaan echt gezonde brownies. De brownies bevatten wel suikers maar dat zijn natuurlijke suikers zoals vanille aroma en dadels. Dat zijn dus geen slechte suikers! ze zijn ook lactose en glutenvrij dus mensen met een allergie kunnen er ook lekker van genieten. Het duurt wel even om ze te maken maar het is het zeker wel waard. Ze zijn echt aan te raden.

 

Bananen chips

Ik kan je alvast vertellen dat chips ook niet heel erg gezond zijn…. Er zitten heel veel vetten in omdat ze in vet worden gebakken en er zit heel veel zout op wat ook niet altijd gezond is. Dus ze hebben een andere oplossing gevonden: bananen chips. Deze chips zijn alleen van banaan gemaakt en er zijn geen andere ingrediënten bij toegevoegd.  De banaan hoeft alleen maar in dunne plakjes gesneden te worden en in de oven geschoven worden, 50 minuten in de oven. Zo simpel is het.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons