Uncategorized

7 gezondere snacks als tussendoortje

We zijn allemaal druk bezig met letten op onze gezondheid en niet teveel ongezonde dingen eten. Maar is alles dan ook wel echt ongezond of gezond. Er zit overal toch wel iets in wat het iets ongezonder maakt. Toch kan je verbetering brengen in je eetgewoonten. Probeer bewust voor eten en/of drinken te kiezen waar minder vet of suiker in zit en dan kom je al een stuk verder! Dus weg met die chocolade koekjes als tussendoor.

Niet alleen groente moeten we zien als gezond ook snacks zoals bepaalde chips kunnen best gezond zijn. Fruit daar in tegen is gezond maar toch ook weer ongezond aangezien er ook veel natuurlijke suikers in fruit zitten. De conclusie is dat je toch nooit helemaal van de suikers, koolhydraten en vetten afkomt. Tenzij je heel je leven lang op alleen water en een crackertje per dag gaat leven, maar dat gaat natuurlijk niet.

 

7 gezondere snacks:

  1. Denk aan meer eiwitten

Eiwitten zijn goed voor je en ze zitten in genoeg producten, onder andere eieren maar ook veel noot soorten bevatten eiwitten.

  1. Yoghurt met lagere suiker

Als je dan toch even honger hebt, pak dan een klein bakje met yoghurt. Het kan heel lekker en vullend zijn. Let niet op de etiketten van yoghurt waar op staat “suikervrij” want dit zijn ze niet. Dus dan kan je net zo goed voor een “verlaagd in suiker” yoghurt gaan.

  1. Gezonde chips

High proteïne chips zijn verlaagd in calorieën, vet en bevatten 30% eiwitten. Dus al veel beter dan die hele zoute vette chips die je even naar binnen werkt.

  1. Groente

Groente kan heel lekker en gezond zijn. Je kan groente prima combineren met bijvoorbeeld hummus of yoghurt dip.

  1. Rijstwafels

Je kan ze droog eten, iets erop zoals avocado. Met rijstwafels kan je ook heel erg veel combineren. Maak het lekker op een gezonder manier.

  1. Muesli reep of energybar

Lactose of glutenvrij, zo iets is makkelijk om zelf te maken en gezonder want je weet wat je er in stopt. Je kan het bijvoorbeeld op de manier doen van dit recept.

  1. Gezondere chocorepen

De chocolade repen met 80% cacao zijn al een stuk gezonder dan al die andere chocolade repen. Ze zijn ook nog eens super lekker om te eten.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons