Dessert Hoofdgerecht

Verwen je lover met een Valentijndiner

Valentijnsdag komt er weer aan, over 2 weken is het weer zo ver! Alle winkels liggen al vol met roze, rood, hartjes en lieve berichtjes. Maar je hoeft je liefde niet alleen te tonen met cadeautjes, hoe je ook je liefde kan tonen is met eten! Bij iedereen kan een lekker hapje eten wel naar binnen. Verras je vriend, vriendin, vrienden of family met een lekker Valentijns diner. Ondanks dat het Valentijnsdag is kan je ook elke dag je liefde voor iemand tonen he 😉 vergeet dat niet!

 

Wat is nou de perfecte Valentijns date?

Natuurlijk is het ‘t leukste als je het diner zelf maakt want dat maakt het wat persoonlijker. In een restaurant kan het natuurlijk ook wel gezellig zijn maar daar heb je al zeker wat minder privacy. Ben je niet goed in koken/bakken? Maak je geen zorgen want er zijn ook makkelijke gerechten die je zonder kookervaring kan maken. Ben creatief met het eten, maak er iets leuks van! Je kan bijvoorbeeld een pizza in de vorm van een hartje maken, het is makkelijk en je kan er al de liefde insteken zoveel je maar wil. Ook lekkere romantische toetjes met chocola, aardbeien en misschien zelfs slagroom? Verwen jezelf en je geliefde(n) en kook en/of bak er op los!

 

Wat te eten?

Maak iets waar jullie gek van zijn, waar je in de nacht wakker voor gemaakt mag worden. Met lekker eten is het natuurlijk al een stuk gezelliger. Je kan het makkelijk houden en 1 gerecht met een toetje maken of je leeft je helemaal uit en je maakt een 4 gangen diner. Het is maar waar je zin in hebt. Je kan ook “out of your comfort zone” gaan en iets maken wat je nog nooit hebt gemaakt. Roze macarons zijn bijvoorbeeld heel leuk om te maken, ze zijn lekker en het ziet er heel gezellige uit. Dat kan je combineren met ijs of lekkere chocolaatjes, maak er iets leuks van 😊. Als diner kan je echt van alles maken, een leuk voorbeeld is een tomaten soepje met hart croutons. Het is makkelijk, kost niet veel tijd, lekker en in de kleur van Valentijnsdag.

 

De lekkerste desserts  

  1. Lavacakejes
  2. Melk/witte chocolade mouse
  3. Aardbeien tiramisu
  4. Wentelteefjes met Nutella en aardbeien
  5. Roze macarons met ijs en slagroom

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons