Gezonde snacks

De gezondste noten op een rij

Gezondste noten

Helaas, noten bevatten veel calorieën. Maar ze zijn wel super gezond en goed voor je en dus een goede snack voor tussendoor. Ze bevatten namelijk een zeer hoge voedingswaarde, leveren vitamine E, vitamine B1 en ijzer. Je doet het lichaam er goed mee om elke dag een handje (25 gram) noten te eten. Hieronder lees je waarom.

Bescherming

Door elke dag een handje ongezouten noten te eten, bescherm je jezelf tegen bepaalde hart- en vaatziekten. Noten kunnen bijdragen aan het verlagen van je cholesterol. Dit helpt dan weer om je bloedvaten gezond te houden. De antioxidanten die de meeste noten bevatten, beschermen je lichaam tegen cellulaire schade die hart- en vaatziekten, kanker en vervroegde veroudering.

Noten

De beste noten om te eten op een rijtje:
• Pistachenoten
• Amandelen
• Paranoten
• Cashewnoten
• Hazelnoten
• Walnoten

Pistachenoten

Deze noten bevatten relatief weinig calorieën. Daarom wordt deze noot veel geconsumeerd door mensen die willen afvallen. Ook is het een betere keus dan cashewnoten, hazelnoten of walnoten om op gewicht te blijven.

Amandelen

Amandelen zijn rijk aan vezels. Deze vezels helpen bij spijsverteringsproblemen en problemen met de stoelgang. Ze ondersteunen het zuurtegraad in je darmen en halen giftige stoffen uit je systeem.

Paranoten

Ze bevatten veel selenium. Dit is interessant voor sporters, want selenium heb je nodig voor je spieren. Het zorgt ervoor dat je spieren minder snel worden afgebroken en het biedt een goede ondersteuning tijdens een herstelperiode.

Cashewnoten

Cashewnoten zijn goed voor je wanneer je last hebt van veel stress. Door stress verbruik je magnesium. Te veel stress betekend een magnesium tekort. Het tekort zou u op kunnen krikken door regelmatig wat cashewnoten te eten. Ze bevatten namelijk veel magnesium.

Hazelnoten

Deze noten kunnen bij regelmatige consumptie het cholesterolgehalte verminderen. Tevens bevatten hazelnoten veel vitamine E in vergelijking met ander noten. De vitamine E kan de kans op longkanker en prostaatkanker verkleinen en zorgt voor een gezond hart en gezonde bloedvaten.

Walnoten

Walnoten bevatten de meeste antioxidanten in vergelijking met de andere noten. Het helpt bij afremming van de groei van kankercellen en zorgt voor een goede opbouw van bloedvaten.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons