Gezonde snacks

Gezonde snacks, die echt lekker zijn!

Gezonde snacks

Snacks hebben de naam ongezond en dik makend te zijn. Meestal is dat ook wel waar, want we grijpen vaak naar snelle (en dus slechte), calorierijke hapjes. Toch kun je ook heel goed én lekker snacken met tussendoortjes die wél gezond zijn! Natuurlijk vallen stukken fruit en rauwkost ook onder die categorie, maar daar hebben we het in dit artikel niet over. We geven je hier een aantal snacktips die ook voor de doorgewinterde snoeperts onder de lezers zeer voelding gevend zijn!

1. Geroosterde kikkererwten

Een lekker pittige snack voor bij de borrel of uit het vuistje voor de buis. Je gebruikt hiervoor kikkererwten uit blik of gedroogde (deze laatste moet je dan een nacht weken in water en vervolgens gaarkoken in vers, ruim water). Gebruik je de blikversie, dan moet je ze wel even omspoelen in een zeef. Laat in beide gevallen de kikkererwten uitlekken. Zet de oven op 200 graden en bedek je bakplaat met bakpapier. Strooi zout en kruiden naar smaak (bijvoorbeeld paprika-, uien en komijnpoeder) over de erwten. Spreid ze uit over het bakblik. Laat ze een kwartier roosteren, schep ze om en bak ze nog eens tien minuten.

2. Popcorn

Pof zelf mais en strooi er wat zout over. (Veel beter dan suiker!).

3. Noten en notenmixen

Noten bevatten veel calorieën, maar zijn wel een echte superfood. Kies voor de ongezouten variant, amandelen bijvoorbeeld. Of neem, voor meer variatie, eens een notenmix met gedroogd fruit erdoor.

4. Veggies met hummus dip

Hummus is soort tapas uit het Midden Oosten. Het is een pittige, super lekkere kikkererwtenpuree. Doe wat kikkererwten (half glas), een teentje knoflook en een flinke scheut tahin in de mixer. Wanneer het een dikke puree is, voeg je een scheut azijn, zout, peper en komijn toe. Is het nog te dik, voeg dan een scheutje water toe. Een lekkere dipsaus, rijk aan omega-3 vetten en talrijke vitaminen en mineralen, om al veggies of (bruin) brood in te dippen!

5. Pure chocolade

Pure chocolade is erg gezond en past ook, hoewel calorierijk, prima in je dieet als je wilt afvallen. Maar uiteraard niet hele repen naar binnen gaan werken!

Met deze vijf supersnacks kun je werken aan je gezondheid en figuur, terwijl je toch lekker van het leven geniet!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons