SNACKS

De krokodel: lekker in het kwadraat!

Rundvleeskroket

Sinds het voorjaar van 2017 ligt er een nieuwe snack in de vitrine van de cafetaria’s: de Krodel. Misschien heb je daar al eens over gehoord, of heb je hem zelfs al geproefd. Zo niet, dan wordt het hoog tijd!

Krokodel: twee snacks in één

De krokodel is namelijk een smakelijke kruising tussen een frikandel en een kroket. Hij is bedacht door twee uit Breda afkomstige Amsterdammers, Freek Haverman en Jeroen Balkenende, die het Brabantse Bourgondische genieten naar de hoofdstad brengen. Dat doen ze onder andere door het organiseren van een ‘frikandel disco’ en speciaal voor die gelegenheid bedachten ze deze nieuwe snack. Het is een kroket, gevuld met een ragout van frikandellen.

Chefkok

Natuurlijk moet een nieuw gerecht wel met de nodige zorg en aandacht worden gemaakt. Het samenstellen van het uiteindelijke recept en de praktische uitvoering lieten ze dan ook over aan de expert: chef-kok Guillaume de Beer. Zo kwam het dat vorig jaar tijdens de frikandellendisco niet alleen gewone en discofrikandellen (met mayonaise en discospikkels) werden geserveerd, maar ook de krokodel, die overigens razendsnel uitverkocht was. De kroket met frikandelvulling viel niet alleen in de smaak bij de gasten maar ook bij snackproducent Beckers, die de snack in het assortiment opnam en omdoopte tot Krodel. Tijdens de Horecava in januari 2017 beleefde de Krodel zijn primeur: de mini-variant werd aan de bezoekers uitgedeeld en met smaak en in hoog tempo verorberd.

Snackbar

Dat de fabrikant de juiste partner is om de Krodel op de markt te brengen, moge duidelijk zijn. Ten slotte is het ook de uitvinder van de frikandel. De voorheen handgemaakte krokodel werd dus in productie genomen en is sinds februari op grote schaal bij de snackbar verkrijgbaar. Overigens kun je inmiddels ook de mini-variant van de Krodel bestellen!

Niet kiezen

Dus, kun jij niet kiezen of je nou een frikandel of een kroket wilt? Dan bestel je gewoon de krokodel. Het lekkerste van deze twee populaire snacks, gecombineerd in één super lekker gerecht. Een goed voorbeeld van een geval waarbij één plus één meer dan twee is. Lekker in het kwadraat dus!

Bron foto: zeldenrijksnacks.nl

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons