Borrel

De 5 beste snacks voor bij de borrel

Snacks voor bij de borrel

Oh nee! Stress. Ik organiseer een borrel, maar ik weet niet welke snacks ik op tafel moet zetten. Wat nu!?

Ik hoor het de mensen al roepen, maar wees gerust. Nadat je dit bericht gelezen hebt, staan er tijdens jou borrel de juiste snacks op tafel. Alle gerechten zijn lekker simpel en snel te bereiden.

Ham rolletjes

Ham rolletjes zijn de all-time favorites van bijna iedereen. Geloof me, je overgrootouders gebruikten dit al als borrel hapje. Pak een plakje kaas of mozzarella en wat munt snippers en rol er een plakje ham om heen. Et voilà, simpel en snel. Natuurlijk kun je in het asperge seizoen ook een plakje ham om een asperge rollen. Ook lekker!

Groente stengels

Er zijn zoveel groentes waarvan je een stengel kunt maken. Wortels, courgettes, komkommers, paprika’s en nog veel meer. De groentestengels zijn perfect om mee in een sausje te dippen. Voor de vegetariërs onder ons een perfecte snack voor bij de borrel.

Bitterballen

Tja, bitterballen kunnen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Die echt Hollandse balletjes zijn eenvoudig te bereiden in de frituur pan. Wil je een keer wat anders? Maak dan zelf je bitterballen. Dit is niet erg moeilijk, maar kost wel iets meer voorbereiding. Maak eerst een ragout. Deze ragout kan bestaan uit kip, garnalen of zelfs groenten. Van de ragout kun je een balletje maken en deze vervolgens door paneermeel rollen. Zorg voor een goede laag paneermeel, zo voorkom je dat de vulling van je bitterbal tijdens het bakken eruit loopt.

Worstjes aan een spies

Ook een klassieker, worstjes aan een spiesje. Worstjes zorgen voor een goede sfeer. Ook voor kinderen is het een leuke snack. Serveer de worstjes met lekkere sauzen en je zult niemand horen klagen.

Gevulde champignons

Champignons zijn heerlijk en hebben geen ingewikkelde bereiding nodig. Je hoeft alleen maar het steeltje te verwijderen en de heksenkaas in de champignon te doen. Bak het daarna ongeveer 15 tot 20 minuten op zo’n 180 graden in de oven. Eet smakelijk!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons