Diner

Herfst maaltijd van de maand: Afghaanse pompoenstoof

Het wordt weer koud, we gaan weer truien dragen en de temperatuur in huis gaan weer omhoog door de verwarmingen. Het is weer herfst! De maaltijd van deze maand is stoofpot. Dit is een typisch lekker herfst recept. Hier krijg je het meteen lekker warm van!

 

Om je Hollandse stoof een beetje aan te passen, voegen we er wat pit en kruiden aan toe. Daarom hebben we voor deze maand de Afghaanse pompoen stoof op het menu staan bij Snackweetjes. Ja een stoof is geen snack maar het is wel extreem lekker. Er zijn natuurlijk ook andere recepten van stoof te vinden op internet maar naar mijn ervaring is deze toch wel heerlijk. De pepers, kruiden en munt geven er toch een fijne extra smaak aan waardoor je met 1 bord eten nog niet genoeg hebt gehad!

Het recept is van de Albert Heijn. Het is gemakkelijk te maken en het kost je niet teveel tijd. Na ongeveer iets minder dan een uurtje is dit lekkere recept klaar om op te eten. Je kan het voor jou en partner maken, voor je gezin of voor heel je familie. Er zijn wel wat ingrediënten die er in moeten maar je komt er wel 😉.  Als je niet zo bent van het pittige of van bepaalde groenten die er in gaan zijn er altijd nog andere alternatieven die erin kunnen worden verwerkt waardoor het nog steeds heerlijk kan zijn.  Vaak wordt er ook bepaald bier of wijn in een stoof gegooid. Ook kan je een stoof maken door er lang gesudderd vlees in te doen. Maak er maar iets leuks van!

Verder heeft de Albert Heijn nog veel meer lekkere stoof recepten. Het is ’t zeker waard om even een kijkje te nemen want je gaat er nog net niet van slijmen (niet gaan kijken als je honger hebt, dat gaat meestal een beetje fout als je iets moet gaan bestellen).

Hopelijk heeft Snackweetjes jullie weer kunnen helpen met een lekker recept voor dit herfst seizoen. Geniet van de Afghaanse pompoenstoof.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons