Uncategorized

De lekkerste Indonesische snacks

Is er een feestje in de aantocht? Maar je weet niet precies wat voor snacks je moet halen omdat er altijd hetzelfde op tafel wordt gezet. Een keer iets anders proberen is ook leuk toch? Dan staan hier een paar leuke ideetjes! Indonesische snacks.

 

Broodjes bapao  

Deze lekkere broodjes zijn in verschillende varianten en ook overal te koop. Je kan ze natuurlijk ook zelf maken 😉. Het zijn gestoomde broodjes en afkomstig uit Indonesië. Er zit een vulling in, zoals rundvlees, kippenvlees, kip-saté, varkensvlees, ander vleeswaar of vegetarisch gehakt.

 

Pangsit

Deze snack is gemaakt van loempiabladen en de vulling is gemaakt van gehakt samen met knoflook en een paar andere kruiden. Het wordt opgevouwen als een driehoekje. Ze worden gefrituurd in wadjan olie tot 180 graden Celsius. Is lekker om te combineren met chilisaus.

 

Indische aardappelkroket

Deze kroket is niet alleen gevuld met vlees maar ook met aardappelen. Het is een typisch gerecht uit de Indische keuken. Het is een bolle, gefrituurde, gepaneerde aardappelkroket. Het heeft een zoete smaak en heeft een oranje, bruine kleur. Je kunt ze weer opwarmen in de magnetron of oven.

 

Kroepoek

Kroepoek is dan nog het simpelste van alle snacks. Simpel, lekker, iedereen lust het, eigenlijk de Indonesische variant van chips. Het is krokant en luchtig en overal te koop! Je hebt verschillende soorten kroepoek: Kroepoek palembang, gemaakt van tapiocameel en garnaal. Cassavekroepoek, vegetarisch. Aardappelkroepoek. Kroepoek ikan, op basis van vis en Knoflookkroepoek. Genoeg keuze dus!

 

Pisang goreng

Pisang goreng, in het Nederlands gebakken banaan. Het is dus letterlijk een gebakken banaan en het kan op verschillende manier geserveerd worden. Het wordt gefrituurd in frituur olie. Ze voegen niet meer toe dan geraspte kokos, zelfrijzend bakmeel en ei. Het wordt vaak geserveerd met kaneel en/of suiker. Dit is een vegetarisch gerecht dus de vegetariërs kunnen ook genieten van de snack.

 

Spekkoek

Spekkoek is een Indische cake en wordt gegeten als lekkernij. De spekkoek is meestal groen, bruin van kleur. Deze cake wordt in laagjes gemaakt het kost wel veel werk om het te maken maar je hebt er daarna wel veel eetplezier van!

 

Pandan cake

Pandan cake is een luchtige zachte cake en is buitenkant bruin en van de binnenkant fel groen. Die felle kleur komt doordat er het sap van pandan bladeren er in zit verwerkt. Het is een zoete lekkernij en wordt geserveerd met poedersuiker.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons