Gezonde snacks SNACKS

Gezonde smoothies in the making!

Gezonde smoothies in the making!

Het is weer bijna tijd voor lekkere, verfrissende en gezonde smoothies. En hiervoor hoef je echt niet naar die nieuwe smoothie bar in de stad. Nee, je kunt ze zelf gewoon thuis maken, wanneer jij tijd én zin hebt in zo’n gezonde verfrissing.

Het is belangrijk dat je smoothie voldoende groenten bevat. Niet te veel fruit toevoegen dus. Dit kan ervoor zorgen dat je smoothie te veel fructose gaat bevatten. Fructose verhoogt de kans op buikvet en dat willen we niet. Groenten bevatten ook fructose, maar in mindere mate. De vezels, antioxidanten en vitamines van groenten zijn goed voor je en zijn laag in calorieën.

Met de 4 volgende recepten heb je in een handomdraai de lekkerste en mooiste smoothies gemaakt.

Recept 1: Advocado smoothie

Ingrediënten

3 bananen
½ avocado
2 eetlepels honing
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel vanille extract

Een avocado bevat veel onverzadigde vetten, veel vezels en weinig suiker. Avocado zorgt voor een stabiel cholesterol gehalte en een lang verzadigd gevoel. Banaan bevat veel kalium en weinig zout en helpt bij het verlagen van je bloeddruk. Een super gezonde smoothie dus!

Recept 2: Groene smoothie

Ingrediënten

1 appel
100 gram bevoren mango
2 stengels bleekselderij
100 ml havermelk
3 eetlepels havermout
1 handje quinoa

De bleekselderij zorgt voor een gezonde groene kleur en de havermout zorgt voor een goede structuur en vulling. In plaats van de havermelk kun je ook kiezen voor een andere soort melk. Voeg als topping een handje quinoa toe. Dit geeft je smoothie een volle smaak.

Recept 3: Sojamelk smoothie

Ingrediënten

1 banaan
1 appel
100 gram amandelnoten
200 gram pompoen
330 ml sojamelk

De pompoen met de amandelnoten en appel zorgt voor een ware smaakbeleving. Bij deze smoothie moet de 200 gram pompoen eerst voorgekookt worden. Houd je niet van sojamelk? Het kan ook vervangen worden door koemelk of andere soorten melk.

Recept 4: Kater weg smoothie

Ingrediënten

1 banaan
½ tomaat
2 cm gember
1 thee lepel honing
150 ml sinaasappelsap
150 ml kokossap

Deze smoothie kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Gember heeft ontzettend veel voordelen. Het geeft verlichting bij maagzuur en misselijkheid, iets waar je na een aantal biertjes toch wat last van kunt krijgen. Het is een natuurlijke pijnstiller wat helpt voor de hoofdpijn. En het verlicht een opgeblazen gevoel. De honing in de smoothie is goed voor het droge en schorre keeltje in de ochtend. Het kokos- en sinaasappelsap zorgen voor een lekkere frisse smaak.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons