Gezonde snacks

Zelf een echte Açaí Bowl maken

Açaí Bowl maken

Je hebt het waarschijnlijk al meerdere keren voorbij zien komen op social media, de Açaí Bowl. De ene foto nog mooier en aantrekkelijker dan de ander. En heb je die toppings gezien! Het is een waar kunstwerk. Maar wat is Açaí eigenlijk en hoe komt het dat iedereen het tegenwoordig over deze bes heeft.

Amazone

Een Açaí Bowl bestaat uit Açaí en wordt meestal gemaakt met banaan, haver- of amandelmelk en enkele andere gezonde ingrediënten. Açaí is een bes die afkomstig is van de Açaí-palm uit het Amazone gebied in Zuid-Amerika. Deze bes is zeer bederfelijk en is dus vaak alleen diepgevroren of in poedervorm verkrijgbaar.

Superfood

Açaí is ontzettend populair geworden door de smaak die je doet denken aan bosbessen, noten en chocolade. Maar ook door het grote aantal antioxidanten wat deze bes bevat. Deze antioxidanten zijn goed voor versterking van het immuunsysteem en balans van het cholesterol gehalte. Veel mensen vinden Açaí dus ook wel een superfood.

Ontbijt of lunch

Een Açaí Bowl kan uitstekend dienen als ontbijt. Het is ontzettend lekker en je kunt het snel klaar maken ’s morgens. Maar ook als lunch zou je een Açaí Bowl kunnen maken. Het vult je maag goed en is gezond. Bij een Açaí Bowl kun je eigenlijk alles wat je lekker vindt toevoegen aan de bowl. Banaan, bosvruchten, aardbei, sinaasappel, mango enzovoorts.

Zo maak je een Açaí Bowl

Neem de volgende ingrediënten;
– 1 bevroren banaan
– 250 gram bevroren blauwe bessen
– 1 el Açaí poeder
– 150 tot 200 ml amandelmelk
– Handje ijsblokjes
– Toppings naar keuze

Snij de bevroren banaan in stukjes en doe het in een blender, samen met de bevroren blauwe bessen, het açaí poeder, de amandelmelk en de ijsblokjes.

Blend het tot een glad geheel en giet het vervolgens in een bowl. Om er een echt kunstwerk van te maken kun je toppings toevoegen. Denk hierbij aan muesli, verse blauwe bessen, aardbeien, frambozen, kiwi stukjes en geraspte kokos.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons