Nieuwe snacks

De zomerhit van 2016 – Een frietje softijs?

frietje softijs

Frietje softijs – nieuwe rage?

Eerlijk gezegd schrokken we wel enigszins toen we het voor het eerst zagen. Niet om hoe het eruit ziet, maar om wat het is. Een frietje softijs, friet geserveerd met een lekkere mop softijs. Het frietje softijs maakt sinds enige tijd deel uit van de menukaart van cafetaria ’t Huus 2.0 uit Veenendaal. Waar komt dat nu vandaan, softijs als saus voor bij de friet?

Zweedse oorsprong

Het idee is over komen waaien uit Zweden, waar een frietje softijs niet zo raar is als dat het klinkt. Eigenaresse Nina Visser van cafetaria ’t Huus 2.0 uit Veenendaal zegt over het nieuwe idee dat één van haar medewerkers met het idee kwam. Deze medewerker heeft vrienden in Zweden, en daar is het eten van patat met roomijs eigenlijk heel normaal. Visser besloot om het samen met haar medewerkers uit te testen en ze waren positief verrast. Direct werd de nieuwe combinatie op de kaart gezet in Veenendaal. De snackbar zelf vindt de combinatie zo gek nog niet. Ze geven hierbij aan dat mensen vast weleens een slok van hun milkshake nemen, terwijl ze nog een frietje in hun mond hebben. “Dat vindt ook niemand raar.”

Frietje softijs
De Veenendaalse snackbar Cafetaria ’t Huus 2.0 verkoopt een frietje softijs

Wat de boer niet kent, dat eet-ie niet

Goed, zo’n redenatie maakt ons nog niet direct warm. Maar, belangrijker, hoe ligt het zogenaamde “Patatje 2.0” in de markt in Veenendaal? De reacties zijn gemengd. De eigenaresse geeft aan dat het vooral populair is onder jongeren en dat sommigen zelfs speciaal naar de zaak komen om de nieuwe specialiteit uit te proberen. “De meeste zijn erg enthousiast.”

Maar, één zwaluw maakt nog geen zomer, en niet iedereen is enthousiast. Sommige bezoekers geven aan de snack nooit te willen proberen, maar daar kan Visser wel om lachen: “Wat de boer niet kent, dat eet-ie niet.” Op de Facebook van Cafetaria ’t Huus 2.0 zien we dezelfde gemengde reacties. “Super grappig en heel apart. Die zou ik graag komen proeven, wat een leuke actie!” geeft de een aan, terwijl sommigen wat terughoudender zijn: “Getver… lijkt me écht geen combi”

frietje softijs
Frietje softijs – ja of nee? (bron: mothership.sg)

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons