Actueel

Terugkijken naar de voedseltrends van 2022

Het is bijna zover! Nog maar een maand en dan zitten we al weer in 2023! Zijn we al benieuwd naar de voedsel trends van 2023? Ja? Zullen we dan eerst maar eens terug kijken naar de trends van 2022?

Op het moment zijn we allemaal bezig met gezonder eten, milieubewuster eten en meer variëren. Dit doen we meer en deels voor ons lichaam maar ook voor het milieu. Meer mensen gaan vegetarisch eten, minder junkfood en we besparen eten door het niet weg te gooien en de volgende dag weer te gebruiken.

Let een beetje op de aarde

Tijdens de pandemie heeft ons eetpatroon een twist gekregen. We zijn goed bezig met het besef dat het leven kwetsbaar is en dat we daarom ook goed aan ons zelf maar ook aan de aarde moeten denken. We zijn begonnen met minder consumeren! Steeds meer mensen eten minder vlees en meer vegetarische recepten. Je hoeft niet elke dag vlees bij je gerecht te eten. Maar ook steeds meer mensen eten helemaal geen vlees meer en dit is toch ook wel een trend geworden. Een trend die een zeer positieve invloed heeft gehad!

Biologisch of Vega?

Er komen ook steeds meer biologische producten op de markt en dat geld ook voor de Vega producten. Het word steeds toegankelijker. Biologisch, plantaardig of Vega koken is een stuk beter voor onze planeet. De Vega recepten worden steeds toegankelijker en gevarieerd, ook internationaal. Hierdoor leren we veel sneller Vega koken waar we dus geen vlees bij nodig hebben.

Het mixen van onze culturen

Door het niet kunnen reizen in de pandemie, tja dan maar via ons eten he. Zo makkelijk kan het zijn. We zijn in ons voedsel allerlei culturen gaan variëren. We zoeken steeds meer dingen om mee te spelen. Zoals sushi op pizza. Leuk experiment dus!

Thuisbezorgd

In de pandemie is dit natuurlijk flink gestegen. We bleven maar bestellen doordat we niet uit huis mochten. Maar dan hebben we het niet alleen over de hamburgers, friet en pizza. Ook kwamen er op meerdere bezorg platformen gezonder eten. Er word ook steeds meer voedzaam voedsel besteld.

We kijken nu ook uit naar de ontwikkelingen en trends van 2023. Tot volgend jaar!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons