SNACKS

Waar komen al jouw snacks vandaan? De horeca groothandel!

Het verhaal van de horeca groothandel

In dit blog vertellen we graag een kort achtergrond verhaal over de horeca groothandel. Want, zonder deze groothandel zouden heel veel snackbars niet kunnen bestaan. Wat is de rol van de groothandel in de keten? Wat doet een groothandel eigenlijk? En, wat verkopen deze handels? Of moeten we zeggen, winkels?

De distributieketen

We leggen eerst kort wat uit over de distributieketen. De distributieketen zijn alle bedrijven die geld verdienen aan jouw kroketje, tot jij het in je mond stopt. Dus, de producent van de snack, maar ook de horeca groothandel en uiteindelijk de snackbar die de kroket of frikandel frituurt en in een bakje aan je geeft. Je kunt je dus voorstellen dat als deze keten groter wordt, dat de prijs van de snacks hoger wordt. Immers, elk bedrijf in de keten moet geld verdienen. Maar waarom zou je als snackbar dan niet inkopen bij de fabrikant? Lekker goedkoop toch?

De rol van de horeca groothandel

Inderdaad, direct inkopen bij de fabrikant is vaak goedkoper. Echter, inkoop bij een fabrikant kan vaak enkel in hoge volumes. Niet altijd geschikt voor elke snackbar. Wat te denken van een kleine snackbar op de hoek – die kan zijn vriezer niet volstoppen met alleen maar frikandellen van één merk. Dit is niet nodig bij de groothandel. Deze is immers bedoeld om dit soort volumes in te kopen en in kleinere porties te verkopen. Vaak maakt de horeca groothandel ook prijsafspraken met de fabrikant. Hierdoor is het prijsverschil niet eens zo heel groot.

Met het noemen van merk, komen we op een ander voordeel van de horeca groothandel. Een horeca groothandel heeft vaak veel meer producten en merken dan een fabrikant. Tot slot heeft de groothandel er belang bij als een snackbar klant blijft. Ze zullen dus een stuk flexibeler zijn met betrekking tot levering en service.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons