Uncategorized

5 x vegetarische barbecue recepten

Om het even in de sfeer van de zomer en het verbeteren van de aarde te gooien gaan we het vandaag hebben over vegetarische barbecue! Doe eens een dagje zonder vlees en ja dan kan je nog steeds BBQ’en met het lekkere warme weer.

Vega kip spies Ketjap

Eigenlijk is de werkwijze hiervan precies hetzelfde als die van een spies met kip maar nu gebruik je Vega kip. Marineer het heerlijk in ketjap met knoflook en een beetje sambal. Laat het een tijdje intrekken, rijg het op de spies en het kan de BBQ op!

Gegrilde groenten

Groenten horen natuurlijk ook bij de BBQ! Denk hierbij aan:

  • Gebakken bloemkool met een lekkere dip zoals knoflook of chili saus
  • Aubergine of courgette
  • Gevulde paprika met feta (altijd lekker)
  • Paprika mix
  • Gepofte aardappelen

Vega Mexicaanse burgers

De Vegetarische slager heeft echt heerlijke BBQ recepten. Een daarvan zijn de vegetarische Mexicaanse burgers. Dit zijn ere burgers met een Mexicaanse twist. Je proeft niet eens meer dat het Vega burgers zijn. Bij deze burgers horen sla, avocado salade, tomaten salade, Vega kaas en nacho chips. Het is een combinatie van fris, pittig en zomers. Heerlijk om op de BBQ te bereiden!

Avocado met tomaten salsa

Even terug komend op de avocado salade. Dit lijkt er sprekend op maar dan zit de avocado er niet in maar ligt de salade in de avocado! Het is makkelijk en snel te bereiden en je kan het zo mooi maken als je zelf maar wil. Gooi er tomaten, rode ui, peterselie, een pepertje en wat zout, peper en limoen erbij. Hup op de gril! Zo makkelijk is het.

Vega shoarma

Wil je lekker makkelijk en snel? Ga dan voor de vegetarische shoarma. Het smaakt echt bijna hetzelfde als echte shoarma en is snel te bereiden. Je kan het combineren met wat paprika, knoflook saus en een lekker stuk Turks brood. Lekker, makkelijk en snel.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons