Uncategorized

8 grote verschillen tussen Amerikaanse en Nederlandse restaurants

Je hoort vaak dat het in Amerika zo anders is qua eten. Het is veel vettiger, hele grote porties die je als Nederlander al bijna niet op krijgt. Dat ze vaak niet langer blijven zitten na het eten want dan moet je eigenlijk direct je plek afstaan aan andere gasten die staan te wachten. Maar is het wel echt waar?

  1. Wel eens in een restaurant naar een voetbalwedstrijd gekeken tijdens het eten? Dit zie je hier alleen in de kroeg. In Amerika hebben ze dus in bijna ieder restaurant wel een 1 tot 3 tv schermen hangen waar jij heerlijk de wedstrijd kan volgen. Hier in Nederland vinden we dat maar ongezellig.
  2. In Amerika weet je niet wat je moet kiezen als je de kaart ziet! Het is zeer uitgebreid en dan niet alleen met standaard gerechten. Vaak staat er ook veel vlees op het menu!
  3. Vaak in een restaurant mag je je plekje uitzoeken als het niet druk is. In Amerika moet je wachten tot dat ze jou een plekje aanwijzen.
  4. Een hele bladzijde in het menu vol met cocktails? Hier heb je vaak een aparte kaart met 3 cocktails. Soms helemaal geen. Nou de cocktails nemen daar een derde van de menukaart in.
  5. Het is echt zo! Amerikanen nemen niet de tijd om rustig te eten en na te tafelen. Zodra jij je eten op hebt, wordt je bord al opgehaald terwijl de rest nog aan het eten is. Vervolgens vragen ze of je de rekening wil en daarna hup naar buiten zodat de volgende kan aanschuiven.
  6. De porties zijn echt een heeeel stuk groter. Dus ga van te voren niet nog een broodje eten want je krijgt het allemaal niet op!
  7. Ben je wel eens bij de Five Guys in Nederland geweest? Daar kan je je beker refillen. In de meeste fast food restaurants kan je dat doen. Wees maar niet bang dat je drinken tekort komt want je kan maar blijven vullen!
  8. Vaak in Nederland vraag je om een karaaf water of een grote fles water als je dat wil. In Amerika krijgt je altijd water of je het nu wil of niet. (smaakt helaas wel naar chloor…)

Toch opzoek naar wat luchtigers? Wat gezonder? Lees dan: Maak je eigen smoothiebowl!

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons