Uncategorized

De lekkerste herfst gerechten

Tja de zomertijd is weer voorbij en helaas is de natte koude herfst tijd weer aangebroken. Maar treur niet! Je kan toch wel iets leuks maken van dit herfst achtige weertje. Ga gezellig koken of bakken en maak de lekkerste herfst gerechten. Herfst is het seizoen van pompoen, paddenstoelen en de tijd van de appeloogst.

Wat ga je toch eens maken?

Of je nou gaat voor hartig, zoet, lunch, diner of ontbijt. Er is genoeg keuze! Hier zijn een paar recepten die leuk zijn om te maken en heerlijk om op te eten. Lees snel verder want deze gerechten wil je niet missen! šŸ˜‰

De oude vertrouwde warme appeltaart

Iedereen weet denk ik wel wat een appeltaart inhoud? Het is leuk om te maken, het heeft veel smaak, ook lekker zoet. Het zou ongeveer 1,5 uur duren om dit te maken maar daar hebben we het allemaal wel voor over toch? Het lekkerste is toch wel als de appeltaart een half uurtje uit de oven is en nog een beetje warm is en je daar dan een toefje slagroom op doet, Heerlijk! Een kopje thee of koffie erbij en smullen maar!

De bekende stoofpot

Zonder een stoofpot kom je de herfst niet door. In de stoofpot worden veel ingrediƫnten verwerkt zoals groenten, vlees, aardappelen maar soms ook bier of wijn. Meestal wordt er Bok bier in verwerkt waardoor de stoofpot een aparte maar lekkere smaak krijgt. Het nadeel van een stoofpot is dat je het 3 uur moet laten sudderen dus op tijd beginnen met het maken van een stoofpot is zeker wel slim.

De klassieke aardappelgratin

Aardappelgratin gaat er altijd wel in! Het is gemakkelijk om te maken en ook nog eens lekker. Je bent er ongeveer 1 uur en 50 minuten mee bezig ( Daar zit de oventijd ook bij). Aardappelgratin is bijna overal bij te combineren. Doe er wat vlees en groenten bij en het is compleet. Geniet ervan!

De lekkerste paddenstoelen soep

Het is te vergelijken met champignonsoep maar in paddenstoelen soep zitten verschillende soorten lekkere paddenstoelen. Binnen een half uurtje heb je een lekkere soep gefabriceerd en je kan altijd nog je eigen ingrediƫnten toevoegen!

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer herfst recepten zoals stamppot of pompoensoep. Het is allemaal toch zo lekker. Maak de herfst dan toch nog een beetje gezellig met het koken/bakken en eten van deze lekkere recepten.

Geschreven door

Show Buttons
Hide Buttons